Aanvraag-detailsInformatie architect

Plaatsingsdatum 18 januari 2022
Sluitingsdatum 28 januari 2022
Startdatum 1 februari 2022
Einddatum 31 december 2022
Aantal uren per week 8
Gemeente Breda zoekt een ervaren informatie architect (voor bepaalde tijd) om de volwassenheid van het  “Werken onder Architectuur” naar een hoger level te tillen.

Informatie Architect (8u p/w)

De afdeling Informatie en Communicatie (ICO) bouwt mee aan de digitale en online toekomst van Breda. Dit doen wij voor - en het liefst samen met - de inwoners en bedrijven van Breda. We werken met iets heel kostbaars, namelijk informatie. Vertrouwen staat bij ons daarom voorop. Wij versterken en inspireren door het geven van advies op het terrein van communicatie en IT, het uitvoeren van onderzoek en het beheren van data en systemen.

Onze informatiehuishouding wordt steeds uitgebreider en complexer, gemeente Breda werkt “onder Architectuur” op een gecontroleerde manier haar bedrijfsdoelen en strategie te realiseren door grip en overzicht te houden op het IT landschap. Dit doen we met een set van kaders, kwaliteitsnormen en procesafspraken. De architectuur zelf wordt vastgelegd in de tool BlueDolphin.

Je bent een belangrijke speler in het op orde houden van de kwaliteit van de architectuur, in jouw vakgebied ben je een vraagbaak voor collega’s en trek je de kar bij het vastleggen van (delen) van de architectuur. Je gaat aan de slag met het volgende project:
 
  • Je bent (mede)verantwoordelijk voor de vastlegging van relevante onderdelen van de Bredase Enterprise Architectuur. Een basis is al aanwezig, maar er moet in 2022 een kwaliteitsslag gemaakt worden. Dit doe je samen met de betrokken collega’s.  
  • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vastlegging van de objecten en architecturen in BlueDolphin, en bewaakt de vulling vanuit bronsystemen zoals Topdesk en I-Navigator. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de koppeling tussen Topdesk en BlueDolphin en de nazorg die daar uit voortvloeit.  
  • Daarnaast neem je je omgeving goed mee. Vanuit jouw trekkersrol ben je verantwoordelijk voor het creëren van bewustwording, en het adviseren en coachen van collega’s bij het gebruiken en inrichten van BlueDolphin.

Daarnaast:
  • Het (gevraagd en ongevraagd.) adviseren van architecten bij architectuurvraagstukken.
  • Neem je incidenteel als projectarchitect deel aan projecten. 

Je werkt samen met collega-architecten, informatiemanagers, IT- en applicatiebeheerders en bent mede verantwoordelijk voor het naar een hoger niveau brengen van de kwaliteit van de governance en de vastlegging van de Enterprise Architectuur. Op een coachende manier samenwerken en slagen maken in kwaliteit is het uitgangspunt. Je bent vraagbaak in jouw vakgebied en ondersteunt en adviseert waar nodig.

Je hebt een goed beeld van wat “Werken onder Architectuur” behelst en hebt feeling met alle aspecten van Enterprise Architectuur, zowel op de business, informatie en infrastructuurkant. Je bent pragmatisch en een teamspeler. Je communiceert goed in woord en geschrift en geeft en ontvangt makkelijk feedback. Je bent goed in prioriteren en het scheiden van hoofd- en bijzaken en maakt hierin slimme keuzes. Je bent bekend met en hebt ervaring bij Nederlandse gemeenten.

Je bent representatief, vriendelijk, enthousiast en positief ingesteld. Je schakelt eenvoudig in veranderende omstandigheden. Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor je werk en het teambelang en toont je betrokken.

Ook heb je:
  • een HBO werk- en denkniveau en/of een afgeronde HBO-opleiding
•             minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld als Informatie Architect of IT Architect. Kennis van gemeentelijke informatiehuishouding is een pré.
  • kennis van architectuur methodieken als TOGAF en Archimate.
•             ervaring met het werken met de architectuurtool BlueDolphin

Je bent:
•             analytisch sterk en werkt gestructureerd
•             communicatief vaardig en positief ingesteld
•             een enthousiaste coach, die graag kennis overdraagt

Dit betreft een tijdelijke opdracht met een looptijd tot eind 2022.
 

Reageren

Registreer je om te kunnen reageren op deze opdracht.

Sollicitatie
Inschrijven