Aanvraag-detailsSenior financieel adviseur concernfinanciën

Plaatsingsdatum 9 mei 2022
Sluitingsdatum 18 mei 2022
Startdatum 23 mei 2022
Einddatum 31 augustus 2022
Aantal uren per week 32
Senior financieel adviseur
 
 
Iedere werkdag is anders als senior financieel adviseur bij de gemeente Breda! De ene dag stel je samen met de financieel adviseur prognoses op. De andere dag voorzie je het afdelingshoofd Financiën, Inkoop en Juridische Zaken van de juiste informatie over het te verwachten jaarrekeningresultaat. Jij zorgt voor financiële informatie en scenario’s en draagt daarmee bij aan een financieel gezonde gemeente om in te kunnen wonen en werken.
Wat ga je doen?
Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een senior financieel adviseur op het gebied van concernfinanciën.
Een collega die er gelijk staat en de kennis en kunde biedt om grip te hebben én houden op de financiën van 2022. Daarnaast vragen we je om de diverse werkzaamheden in het begrotingstraject 2023 op te pakken.
Jij houdt van een dynamische functie, waarin veel belangen spelen en waar je een brede adviserende rol hebt. Dit komt allemaal samen in je werk voor Breda. Hier tref je een organisatie met zeer verschillende activiteiten in een politieke omgeving, die ook nog elke vier jaar verandert.

Dit betekent dat:
 • Je meewerkt aan de cyclische producten die worden opgeleverd aan het team, waaronder maandrapportage, bestuursrapportage en begroting 2023.
 • Je positief kritisch kijkt naar prognoses voor 2022 en hierover je collega adviseurs bevraagt.
 • Je gesprekspartner bent voor collega adviseurs in hun dagelijkse werkzaamheden en vraagstukken.
 • Je (mee)werkt aan het zorgen voor het totaalbeeld van de financiële positie.

Jouw expertise zet je in om, samen het afdelingshoofd Financiën en de financiële adviseurs, vastberaden vorm te geven aan de volgende stap in het proces van het versterken van de financiële positie van de gemeente Breda.

HIGHLIGHTS:
 • Dynamische en inhoudelijk functie
 • Financieel expert van de organisatie
We zoeken jou!
Jij bent een financieel professional met zeer goede kennis van gemeentefinanciën en die analytisch zeer sterk is. Je hebt zeer recentelijk nog gewerkt binnen en gemeentelijke organisatie waardoor er geen verrassingen voor je zijn.
Jij hebt een open en toegankelijke persoonlijkheid, vindt daardoor snel je plek in de organisatie en je bent gemakkelijk benaderbaar voor collega’s en andere gesprekspartners. Jij bent uiterst betrokken bij je werk, voelt je verantwoordelijk en bent een aanpakker. Jij stroopt je mouwen op als dat nodig is en zet je woorden om in daden. Communicatief ben je erg sterk, je communiceert makkelijk op diverse niveaus en kunt daarbij snel schakelen tussen de verschillende belangen. De stevige persoonlijkheid die wij zoeken is tegelijkertijd echter ook flexibel. Flexibiliteit is nodig omdat je mee moet kunnen bewegen met wat het werk en het team nodig heeft en omdat je in een politieke omgeving werkt. Werk dat bovendien uiterste betrouwbaarheid en integriteit van jou vraagt.

Naast de geschetste persoonlijkheid en kwaliteiten breng je minimaal het onderstaande mee:
 
 • Afgeronde WO of HBO opleiding, we denken hierbij aan een WO/HBO opleiding Bedrijfseconomie, Finance of Accountancy of een vergelijkbare opleiding;
 • Ervaring met financiële advisering in een dynamische omgeving;
 • Zeer recente ervaring met gemeentefinanciën en BBV regelgeving;
 • Ervaring in het nemen van een leidende rol in verbetertrajecten.

HIGHLIGHTS
 • Afgeronde WO/HBO opleiding
 • Zeer recente ervaring met gemeentefinanciën
 • Ervaring met financieel advies
Wat bieden wij:

Een dynamische baan voor 32 uur per week.

HIGHLIGHTS
 • 32 uur per week
 • Start zo spoedig mogelijk
Wie zijn wij:

Als senior financieel adviseur werk je voor het team Financieel Advies en Beleid. Een team met 25 goed gemotiveerde collega’s. Ieder heeft zijn/haar eigen verantwoordelijkheid en individueel en samen werken zij aan de gemeente-brede, concern-brede en afdelingsproducten. De onderling gevoelde gelijkwaardigheid en prettige samenwerking zorgen voor een goede sfeer en dito producten.
De teamleider is open en toegankelijk en gaat uit van wederzijds vertrouwen. Als senior financieel adviseur schakel je daarnaast veel rechtstreeks met het afdelingshoofd, die gemakkelijk benaderbaar is en inhoudelijk sterk. Het team werkt hybride, dit betekent, afhankelijk van wat of wie je nodig hebt werk je thuis of op kantoor. Hierbij kent het kantoor een activiteitgerichte indeling die goed aansluit bij de afwisseling in activiteiten die de functie vraagt.

De financiële producten zijn inzichtelijk via de website ’het geld van Breda’.

Algemene informatie over Gemeente Breda vind je hier.


HIGHLIGHTS
 • Team Financieel Advies en Beleid

Reageren

Registreer je om te kunnen reageren op deze opdracht.

Sollicitatie
Inschrijven