Aanvraag-details



Beleidsmedewerker/Adviseur RO

Plaatsingsdatum 26 april 2024
Sluitingsdatum 6 mei 2024
Startdatum 13 mei 2024
Einddatum 1 november 2024
Aantal uren per week 24
Wat ga je doen?

Binnen de gemeente Geertruidenberg spelen diverse ontwikkelingen. Als beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling sta jij aan de lat voor allerlei voorkomende RO-vraagstukken en werkzaamheden. Daarnaast is het mogelijk dat je projecten begeleid namens de gemeente vanaf initiatieffase tot uitvoering. Je begeleidt de participatieprocessen en bestemmingsplanprocedures, bereidt de stukken voor bestuurlijke besluitvorming voor en zorgt waar nodig voor afstemming met andere overheidsinstanties. Dit alles doe je door integrale afstemming met andere disciplines en clusters binnen de gemeente. Je bent de spil in het proces die zowel intern als extern belangen tegen elkaar afweegt en je hebt affiniteit met stedelijke ontwikkelingen van verschillende omvang en met een diversiteit aan initiatiefnemers. 

Als Beleidsmedewerker/Adviseur RO richt je je op beleidsvorming, zoals bijvoorbeeld het updaten van het afwijkingenbeleid, maar ook algemene advisering in andere (RO)projecten. Als beleidsmedewerker en adviseur ruimtelijke ontwikkeling participeer je in diverse ruimtelijke projecten. Hierbij ligt de verantwoordelijkheid bij jou, maar begeleidt en adviseert een projectleider jou waar nodig. Opgaven die er liggen zijn heel divers en hebben o.a. betrekking op woningbouwontwikkeling, herontwikkelingslocaties en nieuwe bedrijfsontwikkelingen. De werkzaamheden zijn afwisselend en uitdagend.  

Als beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling ga je onderdeel uitmaken van het team ruimtelijke ontwikkeling. Binnen het team ruimtelijke ontwikkeling zal je gaan samenwerken met de volgende collega’s: beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling, beleidsmedewerker grondzaken, beleidsmedewerker duurzaamheid, beleidsmedewerker wonen, projectleider Omgevingswet en projectleiders ruimtelijke ontwikkeling. Binnen het team draag je, naast je eigen projecten, bij aan de algemene advisering rondom ruimtelijke vraagstukken en vorm je een sparringpartner voor de overige teamleden.


Wie zoeken we?

Voor het cluster Beleid zijn we op zoek naar een collega die flexibel is, de opgave centraal stelt en er voor zorgt dat er resultaten geboekt worden. Hierbij zijn de kernbegrippen professioneel en zakelijk contact, netwerkgericht werken, tactisch en effectief handelen. Samen met je collega’s van het cluster Beleid geef je, op een wijze die aansluit bij onze missie, visie en kernwaarden, vorm aan de opgave die we als cluster hebben.  

Wat verwachten we van je:
•    Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante hbo-opleiding; 
•    Je hebt 3 jaar tot 5 jaar werkervaring;
•    Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het brede terrein van de ruimtelijk ordening, zowel stedelijk als in het buitengebied;
•    Je bent in staat om beleidsoverstijgend en integraal te denken;  
•    Je bent overtuigend op basis van je kennis en kunde; 
•    Je bent een inhoudelijke gesprekspartner voor onze burgers, samenwerkingspartners, je collega’s en ons gemeentebestuur;
•    Je kunt zaken goed onder woorden brengen.

Verder beschik je over onderstaande competenties:
•    Je bent daadkrachtig;
•    Je legt verbindingen;
•    Je bent proactief;
•    Je bent resultaatgericht;
•    Je beschikt over een goede politiek bestuurlijke antenne;
•    Je beschikt over goede schriftelijke- en mondelinge vaardigheden. 


Cluster Beleid

Het cluster Beleid bereidt nieuw beleid voor, ontwikkelt nieuw beleid of verbetert bestaand beleid binnen het sociaal en ruimtelijk domein voor burgers, bedrijven, verenigingen en maatschappelijke instellingen. Binnen dit cluster werken 30 enthousiaste beleidsmedewerkers. Zij werken nauw samen met collega’s van de andere clusters. 

Het team Sociaal Domein is een groot team. Het team werkt met name in het programma Mens en Zorg. Er wordt veel samengewerkt met de onder andere de WMO-consulenten, participatiecoaches en kwaliteitsmedewerkers maar ook buiten de organisatie met partijen zoals het Centrum Jeugd en Gezin, Surplus en Adviesraad Sociaal Domein. 

Het team Ruimte adviseert over ruimtelijke ordeningsvraagstukken (denk aan bestemmingsplannen en grondexploitatie) maar ook de implementatie en coördinatie rondom de Omgevingswet en omgevingsplannen is belegd in dit team. Veel medewerkers werken aan of in projecten, met zowel lokaal als regionaal karakter.

Team Duurzaamheid en Economie wordt flink uitgebreid vanwege ontwikkelingen op het brede terrein van duurzaamheid. Ook thema’s als economie en recreatie worden in dit team opgepakt en uitgevoerd.
 

Reageren

Registreer je om te kunnen reageren op deze opdracht.

Sollicitatie
Inschrijven